Op en rond het eiland

zeehonden

Zeehonden & bruinvissen

Wil je zelf zeehonden en bruinvissen spotten? Op nog geen 10 kilometer afstand van de Paardekreek kun je een glimp opvangen van deze zeedieren! 

De bruinvis is de kleinste en meest voorkomende walvisachtige in de Noordzee. De bruinvis wordt in de Oosterschelde vaak waargenomen. Als je een bruinvis wilt spotten moet je wel even goed opletten. Bruinvissen laten zich namelijk maar heel even boven water zien. Je kunt het best de dieren zien bij windstil en rustig weer. Hoe harder het waait, hoe moeilijker het wordt. Eigenlijk zie je een glimp van een stuk rug, met de driehoekige vin die een rollende beweging door het water maakt. 

Aan de Noordzeekant van Neeltje Jans kun je zeehonden spotten. Zeehonden relaxen graag op de tonnen in het water. Je kan de zeehonden tot zeer dichtbij benaderen (niet té dichtbij natuurlijk). Ze laten zich makkelijk fotograferen. 

Wil je weten waar de zeehonden en bruinvissen precies te spotten zijn? Wij informeren je graag op de receptie! 

zelfplukkerij

De Zelfplukkerij, Colijnsplaat

Bij de Zelfplukkerij kan je zien hoe fruit groeit en kan je zelf heerlijk klein fruit plukken! Ook kan je een workshop 'jam koken' volgen. Heerlijk om tijdens je vakantie op de Paardekreek je eigen gekookte jam op te eten. 

De Zelfplukkerij is in de maanden juli tot en met september op maandag en donderdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend.

seafarm

Seafarm, Kamperland

Verse vis kopen en proeven, het kan allemaal bij Seafarm te Kamperland (20 minuten rijden vanaf de Paardekreek!).
Seafarm vist, verwerkt en exporteert mesheften en andere schelpdieren binnen Europa. Daarnaast heeft Seafarm de meest duurzame en energiezuinige tarbotkwekerij van Europa. 

Bij Seafarm kunnen liefhebbers van schelpdieren en tarbot hun hart ophalen. Seafarm heeft zelfs een proeverij waar het een en ander genuttigd kan worden. Ze hebben een kleine menukaart met lekkere producten die ook gekocht kunnen worden in de winkel om vervolgens er zelf mee aan de slag te gaan, gratis recepten zijn verkrijgbaar. 

Bekijk voor meer informatie de site van Seafarm Kamperland! Seafarm Kamperland

rozentuin

Zeeuwse Rozentuin, Kats

In de landschapstuin van 4 hectare groeien en bloeien duizenden rozen en clematissen in meer dan duizend verschillende soorten. Ook worden er rozen en clematissen gekweekt en zijn ze te koop of te bestellen. Jaarlijks vinden er in de Zeeuwse Rozentuin verschillende evenementen plaats.

Kijk voor meer informatie, openingstijden en evenementen op de website van de Zeeuwse Rozentuin.